07/04/14 16:15
(http://pik.bg)

Васко Найденов: Катаджиите да не се крият зад ъглите, а да глобяват

Васко Найденов: Катаджиите да не се крият зад ъглите, а да глобяват

Необходими са по-драстични мерки срещу нарушителите на пътя. Това заяви в предаването „Споделена отговорност” на радио "Фокус" певецът Васил Найденов. 

„Повишаването на пътната безопасност ще стане с по-драстични мерки и не с хора, които се крият зад ъглите и понякога чакат и пари, или пък албуми. Защото, когато има хора, които са в нетрезво състояние или пък обичат високи скорости, за съжаление, те понякога рискуват живота на хората, които пътуват с тях, а понякога и не само рискуват, а и фатален е краят и за хора, които съвсем случайно преминават някъде”, коментира Найденов. Той подчерта, че никой няма да право да отнема човешки живот, ако реши да се самоубива по някакъв начин, карайки мотоциклет или каквото и ще да е.

„Но когато ти лишаваш от човешки живот хората, които с нищо не са виновни, това вече е голям цинизъм и е страшно, най-страшното нещо. Трябва да има по-сурови санкции, които обаче да не са фиктивни, защото примерно тук под нас, аз живея на бул. „Витоша”, минават едни хора с едни бесни скорости и никой катаджия не е дошъл да им потърси отговорност на тези хора, които създават такъв шум”, посочи певецът. По думите му, важен е цялостният подход при контрола. „Къде е контролът на кметствата? Къде е контролът на КАТ върху това? Не само да отидат да се скрият в някой ъгъл, за да вземат някой лев или пък примерно, ако си пои-известен да те пуснат. Какво правим с този модел контрол? Това, което в чужбина, никой никому не е длъжен и в България би трябвало да е така”, каза още Васил Найденов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване