07/04/14 16:48
(http://pik.bg)

Лидерът на КНСБ: Орешарски да се отчете пред НС и тогава да подаде оставка

Лидерът на КНСБ: Орешарски да се отчете пред НС и тогава да подаде оставка

Преди да си подаде оставката Орешарски, нека се отчете пред парламента и цялото общество в какво състояние оставя държавата, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него, акцентът трябва да бъде върху изпълнението на приходите и разходите, Бюджет 2014, рисковете от неизпълнение, бюджетния дефицит, размера на дълга и фискалния резерв, пише "Фокус".

От ръководството настояват също за нова икономическа политика, стимулираща инвестиционната активност и ръст на потреблението, с цел възстановяване на пазара на труда, ускорен растеж на БВП и поддържане на необходимата макроикономическа стабилност. Според КНСБ са необходими спешни мерки за оздравяване на НЕК и финансово стабилизиране на дружеството, в т.ч. чрез допустима държавна подкрепа от бюджета. Нужни са и радикални мерки за преодоляване на огромната вътрешна задлъжнялост в енергийният сектор и справедливо ребалансиране на системата, включително чрез предоговаряне на условията за изкупуване на енергия от ВЕИ и американските централи.

От КНСБ посочват необходимостта за ясна визия за рехабилитация на съществуващи и изграждане на нови енергийни мощности, в т.ч ядрени. Те са и за твърдо отстояване на националните интереси за продължаване работата по газопровода „Южен поток”, с подкрепата на Европейската комисия, както и стриктно спазване на европейските нормативни изисквания и при максимално участие на българския бизнес и български работници, изграждането и експлоатацията му. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване