07/04/14 11:08
(http://pik.bg)

Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

Мащабна акция провежда романска полиция по селата. Униформените търсят нелегални тютюневи изделия. Заловени са няколко човека от село Буковлък, пише "Конкурент".

Вчера сутринта в 6.10 часа при полицейската проверка на пътя между селата Камено поле и Горна Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Форд-Ескорт“ управляван от С. Л. от Буковлък.

При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 37 прозрачни найлонови плика с общо тегло 5,500 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Цялото количество е предадено от С.Л. доброволно.

Двадесет минути по-късно на същия път е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от мъж, който също е от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 198 прозрачни найлонови плика с общо тегло 33 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Количеството също е предадено доброволно предаване.

Малко по-късно – в 7 часа на също място е спрян за проверка и лек автомобил „Рено Меган Сценик” управляван от М. П., пак от Буковлък и спътници в автомобила П. П. и П. П. от същото село. При извършената проверка е установено, че в автомобила се превозват  общо 192 прозрачни найлонови плика с общо тегло 29,500кг. ситно нарязан без български акцизен бандерол. Установено е, че на П. П.  са   24 кг. тютюн, пакетиран в 150 найлонови плика и на П. П. са   5,500кг. тютюн, пакетиран в 42  найлонови плика. М.П. е бил само шофьор.

Тютюна е предаден от П. П. и П. П. с протоколи за доброволно предаване.

В полицията в Роман са  заведени заявителки материали по всички случаи.

В помощ на колегите си са били и униформените от Бяла Слатина. Предишната вечер около 19.40 в село Търнава авто-патрул спира  за проверка лек автомобил „Опел-Астра” управляван от А. А. от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила се  превозват 4 полиетиленови чувала с общо тегло 45 кг. ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Тютюна също е предаден с протокол за доброволно предаване.

Образувана е проверка, съобщават от полицията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване