07/04/14 10:06
(http://pik.bg)

Местан за коалиция с Борисов: Кафето не е равно на целувка

Местан за коалиция с Борисов: Кафето не е равно на целувка

Стои въпросът не е кого би подкрепило ДПС, независимо дали влиза или не в управлението, не коя политическа сила, а какъв моделът на властта. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента.

„Две неща са ясни: България не трябва да се връща към отречени модели на управление, към проблематични коалиции и да приемем, че и тази е проблематична – нещо, което твърдяхте година и нещо, до някаква степен съм съгласен с това, но това беше вотът на избирателите. Но България също така няма нужда да се връща към авторитарни модели на управление. Въпросът не е кои политически сили влизат или формират едно управление, а каква е политиката, която биха водили. България няма нужда да се връща към отречени от избирателите модели на власт и на управление”, допълни той.

Попитан, дали могат да се очакват „целувки” с Борисов, Местан коментира, че кафето не е равно на прегръдка или на целувка. „Когато говорим за подкрепа, ние в онзи четвъртък дадохме своя принос да се ускори процесът към вярното решение на политическата ситуация”, посочи той.

Местан посочи, че от вчера има тотална яснота за дата за подаване на оставка на кабинета „Орешарски”, а тезата на ДПС, че страната се нуждае от избори до края на годината, не означава негативна оценка за кабинета „Орешарски”.

„Напротив, приемете, че това е друго разбиране за политическата отговорност, че трябва един малко по-различен кредит на доверие и малко по-ясен формат на властта, за да може управлението да бъде управление не на оцеляването, а на реформи. В този смисъл ние направихме това в името на още по-голямата политическа стабилност”, каза още Лютви Местан.

Местан обаче бе категоричен: „ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване