07/05/14 08:10
(http://www.klassa.bg/)

И Deutsche Bank изправена пред огромна глоба в САЩ

 САЩ могат да глобят Deutsche Bank – най-голямата търговска банка в Германия, за сътрудничество със страни, срещу които Вашингтон налага икономически санкции, съобщава Deutsche Welle.

 

Американските власти подозират германския кредитор в сключване на сделки със страни като Иран, Судан и Сирия, заобикаляйки наложените от Вашингтон икономически санкции. Финансовата институция потвърди получаването на искане от страна на властите на САЩ по отношение на техните доларови сделки и изрази намерението си да сътрудничи напълно на разследващите органи.

 

Ако съмненията се потвърдят, Deutsche Bank ще е изправена пред огромна глоба, допълва investor.bg.

 

По-рано тази седмица най-голямата френска банка - BNP Paribas, беше глобена с 8,83 млрд. долара заради нарушаване на американските санкции. След седмици на преговори с властите европейската банка призна, че е извършила съответните престъпления, и прие сумата. В замяна BNP ще може да спаси лиценза си за банкиране в САЩ и да продължи да осъществява доходоносни сделки на американския пазар.

 

Глобата беше най-високата за европейска банка заради нарушаване на американските санкции. Щатските власти обвиниха BNP, че при някои сделки са нарушили американски санкции срещу Судан, Иран и Куба.

 

Същевременно във Франция Societe Generale и Credit Agricole провеждат  вътрешни разследвания във връзка с операциите в САЩ, които могат да се считат като нарушение на американските икономически санкции.

 

По-рано френският президент Франсоа Оланд предупреди, че прецедентът на BNP Paribas може да застраши стабилността на европейската финансова система.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване