07/05/14 10:50
(http://pik.bg)

Лидерът на столичното БСП: Оставки се дават, не се искат

Лидерът на столичното БСП: Оставки се дават, не се искат

Оставките в БСП са въпрос на личен акт. Оставки не се искат, те се дават. Това каза пред журналисти председателят на БСП София Калоян Паргов. „Не мога да кажа дали Станишев трябва да си я даде, трябва да питате него”, добави Паргов.

„Това не е извънреден конгрес, това е заседание на конгрес евентуално. Извънреден конгрес означава предсрочно прекратяване на мандата на Националния съвет, на всички ръководни органи на всички, включително и на мен, на градска организация, на областни председатели. Това не е опция в този момент. Един такъв цикъл е тримесечен”, заяви Паргов.

Той потвърди, че по устав може да се свика конгрес по ускорена процедура – за 2 седмици. „Това се наложи през 2013 г., когато бяхме изправени пред опцията за предсрочни парламентарни избори, регистрация на листи, които съгласно Изборния кодекс тогава се регистрираха от Националния съвет. Ако имаше проблем, трябваше да се свика в рамките на 2 седмици конгрес, който да даде мандат и т.н. Това беше една чрезвичайна форма в устава в рамките на 2 седмици да може да се свика най-висшият орган. В момента няма нещо чрезвичайно”, обясни Калоян Паргов.

„Градската организация взе решение за промяна и обновление в ръководните органи. Ясно заявих, че промяна и обновление не означава само националното ръководство, означава и областни, градски, районни и общински ръководства”, добави Паргов. Той подчерта, че си носи оставката в джоба и това е личен акт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване