07/06/14 23:24
(http://e-vestnik.bg/)

Летящата палачинка Бареков стана политическа проститутка

Ухапа ръката, която го е хранила и се разпорежда като мутра в ТВ7

Николай Бареков заобиколен от репортери след изборите за европарламент. Снимка: Булфото

Биячи влезли в ТВ7, заплашвали екипа журналисти. България наистина постига дълбини в свободата на словото. Каквато ще да е била и каквато и да е сега тази телевизия, това е голямо безобразие зад което надничат фигурите на Николай Бареков и една дебела сянка зад него.
Най-напред откъде-накъде синдикът, някакъв световно неизвестен адвокат, ще сключва договори и ще въвежда охрана? Това не му е в правомощията. В този случай отново се вижда, че съдът обслужва някого, назначавайки синдик, в помощ на Бареков и спонсора му. Къде е прокуратурата да се самосезира - това е престъпление? И тя ли работи за същите заинтересовани?

Бареков до неотдавна беше образец за корпоративна партия, политическо образувание, създадено с много пари, за да служи на спонсорите си. Но след събитията с Корпоративна търговска банка, Бареков се обърна и ухапа ръката, която го е хранила. Просто онемяваш от внезапното завъртане, с което нападна Цветан Василев.
Не стига, че КТБ и босът й го финансираха, не стига, че го направиха богат начело на една силно субсидирана телевизия, ами сега Бареков иска да я превземе. Довчера тази телевизия е наливала пари в продуцентската къща, от което Барекове е облажил, а сега след като е преял с пари от благодетелите си, иска да им вземе още.
Бареков обаче няма достатъчно милиони да купи телевизия, нито да я придобие поради дългове. Откъде това самочувствие? Очевидно зад него наднича една дебела сянка.

Николай Бареков, Делян Пеевски и Цветан Василев. Снимка: Булфото

Бареков се превърна в политическа проститутка, държанка, която служи на този, който плаща. И е готова да забие ножа на довчерашния си спонсор. По същия начин Бареков внезапно разлюби Борисов и обърна светкавично палачинката по време на протестите през февруари 2013 г. Извлече дивиденти от настроенията против Борисов, макар мнозина да се погнусиха как довчера го е обслужвал, а сега се обърна против него (същото направи и Пеевски, впрочем). След това Бареков влезе бурно в политиката с претенцията да е следващият премиер, повтаряйки като папагал поведението на Борисов.
И в разстояние на месец обяви, че ту може да направи коалиция с БСП, при някакви условия, ту от Реформаторския блок му били естествени съюзници. А ДПС и ГЕРБ били лошите. Сега Бареков, каквото и да приказва, дава всички признаци, че си партнира с Пеевски и ДПС. А Пеевски и ДПС от своя страна си партнират с Борисов. Синхронното им поведение при банковата криза е достатъчно показателно.

Да, Пеевски тихомълком се сработи с Борисов. Който иска да му разгледа вестниците, да види, че в тях за Борисов няма нито една негативна дума. Който му е следил вестниците през последните години, знае каква е практиката там. Те са или бухалки, които бият с измислици и спекулации актуалните противници на Пеевски и ортаците му, или вулгарно правят свирки на посочените от мастития издател. В този смисъл Пеевски е като сводник, собственик на медиен публичен дом и бригада от биячи.

Бареков с жена си, детето си и кмета на София Бойко Борисов, който го бракосъчета в кабинета си. Снимка: Булфото

Въпрос на време е Бареков и официално да се прегърне пак с Борисов. Където е текло, пак ще тече.
Досега Бареков беше просто летяща палачинка, която се върти с високи обороти и не знаеш на коя страна ще падне. ...

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване