07/07/14 20:09
(http://www.klassa.bg/)

Асоциацията за отговорно небанково кредитиране с намерения да насърчава добрите практики в сектора

 По повод учредяването и началото на дейността на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК) представителите на финансовите институции-членки свикват пресконференция. На нея ще бъде представено ръководството на АОНК, нейните цели, мисия и ценности.

Създаването на асоциацията е в отговор на потребността от легитимна структура, която спомага за издигане на престижа и насърчаване на добрите практики в сектора на краткосрочното потребителско кредитиране без обезпечение, в т.ч. защита на правата на потребителите и лоялната конкуренция на пазара за бързи потребителски кредити.

Учредителите на АОНК са убедени, че секторът е постигнал важен етап на зрялост и че неговите представители могат да осъществят ценен експертен принос в усъвършенстване на законодателството в сферата на малките кредити, както и да поставят начало на ефективен механизъм за саморегулация на основата на Етичен кодекс на организацията.

До момента членове на АОНК, която е отворена структура, са следните компании: Би енд Джи кредит ООД, Изи Асет Мениджмънт АД, Кеш Кредит ЕАД, Кредисимо АД, Кредихелп ООД, Микро Кредит АД, Неткредит ООД и 4 Финанс ЕООД. 

Дата: 8 юли, вторник

Час: 10:30

Място: зала Триадица 1, Гранд Хотел София, ул. Гурко 1

 

На срещата ще Ви представим:

·         кои компании участват в учредяването на АОНК

 

·         мисията и непосредствените ни цели

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване