07/07/14 07:00
(http://pik.bg)

Внимание! Адски горещини днес! Специалистите предупреждават да не излизаме навън в обедните часове!

Внимание! Адски горещини днес! Специалистите предупреждават да не излизаме навън в обедните часове!

Адски горещини ни очакват днес. Специалистите съветват да не излизаме в обедните часове навън, освен ако не се налага спешно. "Носете винаги вода със себе си и не излизайте без шапка на главата", предупреждават лекари.

Ще бъде слънчево, след обяд в равнините - горещо. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юли.

Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса.

Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

Във вторник и в сряда времето ще бъде предимно слънчево, след обяд - горещо, с максимални температури между 30 и 35 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност и в следобедните часове не е изключено на отделни места да превали за кратко.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване