07/07/14 18:52
(http://pik.bg)

Добрев: Жена-лидер на БСП? Аз жените ги предпочитам за други работи

Добрев: Жена-лидер на БСП? Аз жените ги предпочитам за други работи

След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Топва е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята, че за да оцелее партията трябва да се промени. След тази промяна ще настъпи възраждане за БСП. Кирил Добрев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Партията е изтощена от многото загуби, които претърпя. Нашият лидер се пробва няколко пъти упорито, но не успя да спечели. "Коалиция за България" е сбор от партии, които имат обща цел - да спечелят изборите. БСП е най-демократичната партия, защото всеки, който получи номинации и получи подписи може да участва в състезанието за лидер. Аз бих помолил да се ограничат коментарите. За да бъдеш лидер трябва да имаш синхрон между думи и действия. БСП е интересна партия и не е задължително човекът, предложен от Сергей Станишев да спечели.

Въпреки това аз съм фен на Драгомир Стойнев. Той е биткаджия. Стойнев измина дълъг път. Целият социален пакет, който БСП изпълняваше е изработен от Драгомир Стойнев. Аз жените ги предпочитам за други работи, така Добрев коментира предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията. Пътят между АБВ и БСП е къс, но много трънлив. Партията има ново лице и аз призовавам симпатизантите ни да последват.

БСП е оригиналът - всичко останало е реплика. Сергей Станишев иска да прави обединена левица, коментира Добрев. Тези леви формации черпеха сила от слабостта на БСП, но днес нещата са различни. Първите стъпки за рестарт на БСП са направени. На нас ни предстои една лидерска кампания, убеден е Добрев.Коалиция между БСП и ГЕРБ, попита водещият. Ако ние сме втора политическа сила, инициативата няма да я водим ние. Оттам нататък всяка една коалиция трябва да бъде проект на много широко обсъждане и поемане на ангажименти. Ние сме колективна партия и всички ще носим отговорност.

Участието в нехигиенични коалиции е опасно. По-добре да сме в опозиция. Коалиция се прави с характер. Социалните ни мерки бяха залети от помия и останаха невидими, убеден е Добрев.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване