07/07/14 17:04
(http://pik.bg)

”Криминална полиция” и ”Охранителна полиция” с нови шефове

”Криминална полиция” и ”Охранителна полиция” с нови шефове

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от 3 юли за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” е назначен Тодор Гребенаров.

От същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция “Криминална полиция” е назначен Константин Титянов. Тези съобщи на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от пресцентъра на МВР.

Досега Гребенаров беше директор на ГД ”Национална полиция”, а Титянов изпълняваше длъжността заместник-директор на ГДНП. ГДОП и ГДКП са създадени с текстове от новоприетия Закон за Министерството на вътрешните работи на мястото на ГДНП.

Директорът на ГД ”Криминална полиция” Константин Титянов заяви пред служителите, че структурните промени няма да предизвикат кадрови сътресения. Сред основните приоритети в дейността на Главна дирекция “Криминална полиция” ще бъде противодействието на криминалните предприятия – групите за наркотрафик и за принуда, икономическата и битова престъпност, разкри от своя страна Светлозар Лазаров.

Усилията на Главна дирекция “Охранителна полиция”, по думите му, ще бъдат насочени към опазване на обществения ред, превантивната работа за намаляване и недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия, патрулно-постовата дейност, лицензионните режими. На досегашните си длъжности са преназначени директорите на главните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Захарин Пенов и Николай Николов.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване