07/07/14 22:26
(http://pik.bg)

Маргарита Попова първа прочела книгата на Лавров

Маргарита Попова първа прочела книгата на Лавров

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров представи днес в НДК книгата си "Между миналото и бъдещето. Руската дипломация в променящия се свят". Тя е издадена от Форум "България-Русия" по повод на 135-ата година от установяването на дипломатически отношения между двете държави, пише vesti.bg.

Нашата страна в своята външна политика последователно се ръководи от това, че решението на глобалните и регионалните проблеми трябва да става не чрез конфронтация, а чрез сътрудничество и търсенето на компромиси, каза Лавров пред гостите на премиерата на изданието у нас. Той се позова на православния славянски девиз, приложим според него винаги към всяка ситуация - "Бог не е в силата, а в правдата".

Лавров отбеляза, че погледите на младите хора, които среща днес тук, му казват, че дружбата между България и Русия ще просъществува.

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова приветства издаването на книгата в България. "В нея вие ще прочетете много за живота на тези преди нас, за нашия скъп живот, който обичаме, в който сме се обрекли на децата си, и много от вас ще прозрат бъдещето", каза тя. "С поредица от инициативи отбелязваме възстановяването на българската държавност. Всяка една от тези инициативи ни изправя на крака, за да тръгнем за пореден път напред и да си кажем, че можем много, но само с разум и когато сме заедно", посочи още в речта си вицепрезидентът на България.

"Вие сте първият човек тук, който е прочел книгата ми", каза Лавров.

Успех на изданието и на неговия автор пожела министърът на външните работи Кристиан Вигенин. "Уверен съм, че то ще има сериозен принос в по-мъдрия прочит на случващото се днес в света", отбеляза Вигенин.

Председателят на Форум "България-Русия" Светлана Шаренкова посочи, че книгата съдържа статии и изказвания на министър Лавров, които по думите й осветяват убедително новото място на Русия в световния ред.

На представянето днес присъстваха още вицепремиерът Даниела Бобева, Георги Първанов /президентът на България в периода 2002-2012 г./, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков и други гости.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване