07/09/14 17:56
(http://pik.bg)

Няма да глобяват за липса на стикери по автомобилното стъкло след градушката

Няма да глобяват за липса на стикери по автомобилното стъкло след градушката

Без глоби, ако заради градушката оставате без стикер за преминат технически преглед и винетка. Пътните полицаи няма да глобяват за липсата на стикер, ако водачите разполагат с картончето, удостоверяващо техническата изправност на колата, съобщиха от МВР, предаде Би Ти Ви.

Дубликат на годишната винетка може да се получи от Областното пътно управление след предоставяне на втората част от стикера, заявление за подмяната му, копие от документа за собственост, акта за констатиране на счупването и частта, залепена на счупеното стъкло.

Нова лепенката за „Гражданска отговорност” ще се издава от застрахователя по молба на собственика на колата. Стикерът е валиден до изтичането срока на застраховката.

Заради мощната градушка над София и други западни части на страната, стотици шофьори сега са принудени да минат през процедурите за вадене на дубликати на задължителните стикери за изрядността на автомобилите си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване