07/10/14 23:05
(http://pik.bg)

Бареков: Нека минем през "Чисти ръце", за да стъпим на здраво

Бареков: Нека минем през "Чисти ръце", за да стъпим на здраво

България има нужда от възстановяване на държавността, трябва да се развие култ към майките и майчинството, към полицаите, към армията и към държавността.

Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването "Политика и спорт" на телевизия "Евроком".

"Майките ще бъдат основен приоритет на нашата политическа програма. Ако ние управляваме, образованите майки ще бъдат издигнати на пиедестал", подчерта Бареков.

"Искаме бизнесът да бъде държавен приоритет, а не да бъде рекетиран", посочи още Бареков. Той разясни, че застъпва идеята за чисто земеделие и че е изключително важно парите от еврофондове да стигат не само до големите производители. Лидерът на ББЦ изтъкна част от приоритетите в програмата на ББЦ, сред които са безплатните лекарства за майки, деца и пенсионери, по-високо майчинство за образованите жени, повишаване на пенсиите с 20%, възстановяване на българската армия.

Според изследването на „Галъп“, никой в тази държава няма доверие в институциите - Министерски съвет, парламент - всичко е сринато. Няма в какво да вярват българите.

Политиците са виновни, защото сринаха доверието в себе си и в държавата, посочи Бареков и изтъкна, че ББЦ е за политическа стабилност. "Искаме да има доверие. Нека приемем закона "Чисти ръце", да бъдат проверени всички, след което да стъпим на една здрава основа. А партиите трябва да се разберат за едно – не трябва да кадруват", категоричен бе лидерът на ББЦ.

Бареков разкритикува и исканата от ДПС и ГЕРБ актуализация на бюджета с 6 млрд. лв.

"Те искат парите, които ограби Симеон Дянков от Здравната каса, това са 1,4 млрд. лв. Това са откраднати пари. Те първо отидоха в резерва, уж за строителство на магистрали, но сега ги няма магистралите, няма ги и парите. И друго - по моя информация 5 милиарда ще е дупката, която се отваря от КТБ.

Местан и Борисов поискаха държавата да се намеси и да я национализира. Тези пари, които ще бъдат налети там, част от които са ограбени от политиците, защото КТБ беше ограбена от всички партии на прехода, с тях можехме да постигнем предизборните си обещания – безплатни лекарства за майките и децата и по-високи пенсии", обобщи Бареков.

Точно заради това той настоя да се направи одит в енергетиката и пълен анализ на здравеопазването, както и за ревизия на целия преход и приватизационните сделки. Само силната държавност гарантира личната свобода на индивида, смята Бареков.

Той отново изтъкна трите стълба, на които стъпва консерватизмът - семейството и свободата на личността, държавността и работещите институции, както и силната армия и полиция.

"ББЦ иска властта, за да може да гарантира тези три неща – защита на личната свобода, възможност на хората да се развиват, както и гарантиране на тяхната сигурност", посочи лидерът на ББЦ и евродепутат.

По думите му групата на Европейските консерватори и реформисти, на чието Изпълнително бюро е член, не вярват във федерализма. "В консервативната група сме предимно патриоти, всеки иска неговата държава да е добре, хората да живеят добре и да има взаимно изгодни връзки с другите в Европа", посочи лидерът на ББЦ.

Бареков съобщи, че след като двамата с Ангел Джамбазки са се присъединили към групата на ЕКР тя е станала третата по големина в Европейския парламент. Ако ние бяхме отишли при либералите, те щяха да са третата политическа сила. Това направи малка България - преструктурира Европарламента, подчерта лидерът на ББЦ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване