07/10/14 07:12
(http://pik.bg)

Сагата с бюджета на НЗОК продължава! Надзорният съвет се събира извънредно

Сагата с бюджета на НЗОК продължава! Надзорният съвет се събира извънредно
Сагата с актуализацията на бюджета на НЗОК продължава. Вече близо седмица се вихри с пълна сила скандалът около парите на здравната каса, но реални действия не се предприемат.
Днес Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса се събира на спешно и извънредно заседание в 11.30 часа. Вероятно ще се обсъжда точно актуализацията на бюджета. Засега подробна официална информация за предстоящите действия липсва.
 
Въпреки постигнатия консенсус между ГЕРБ, ДПС и БСП за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса и въпреки своите собствени обещания здравният министър Таня Андреева не внесе законопроекта на заседанието на кабинета. По този начин обсъждането му се отлага поне със седмица. А време за губене няма, твърдят експерти. Исканите 328 млн. лв. са живезненоважни за действието на цялата система. 
 
"Не намирам основание за актуализацията на бюджета на НЗОК, още по-малко на държавния бюджет. Аз гледам цифри – повечето хора говорят без да гледат", отсече премиерът Пламен Орешарски. Според него към края на май дефицитът в касата е на равнище, което не е по-високо от същия дефицит за миналата година. НЗОК можела сама да се справи. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване