07/11/14 11:46
(http://pik.bg)

Добрев: Точно Коалиция за България да говори за лобизъм – извинявайте

Добрев: Точно Коалиция за България да говори за лобизъм – извинявайте

Точно Коалиция за България да говори за лобизъм – извинявайте. Това каза пред журналисти в парламента, Делян Добрев, ГЕРБ относно това, че от Коалиция за България са заявили, че веригите са оказвали натиск върху ПП ГЕРБ, както и обвинения в лобизъм.

„Вижте, те могат да говорят каквото си искат, вие ще видите в последните няколко седмици на този парламент за кои законопроекти настояват от левицата да бъдат приети в зала. Всички лобистки законопроекти в последната една година, които бяха отлагани се прави опит да бъдат приети в последният момент на това народно събрание – това е факт", обясни Добрев.

"Хубавото е, че кворумът в пленарна зала и програмата зависи и от ГЕРБ, така че да не допускат тези предложения. Така че точно те да говорят за лобизъм, извинявайте. В Закона за енергетиката, знаете промените свързани с „Южен поток”, които бяха продиктувани от „Газпром”.

Последната редакция, за която настояват да бъде приета следващата седмица в пленарна зала е още по-лоша. Тя не дава 2 км. от българската суша, не изключва 2 км. от ЕС и България, а изключва 60 и няколко км.", допълни той. "Казват, че правилата на ЕС не важат не за тези 2 км плюс морската територия на България и не важат до точката за включване със съществуващата система. Това, ако не е лобизъм и то в полза за чужда корпорация, аз не виждам кое е”, заяви Делян Добрев. 

"Ще направим предложение още в понеделник, защото срокът беше съкратен в три дни. Аз и мои колеги ще направим предложения за промени в Закона, ако те бъдат приети ние ще подкрепим законопроекта на второ четене в пленарна зала. С предложенията, които ние правим считаме, че няма да се стигне до увеличение на цените за потребителите", каза Добрев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване