07/11/14 16:37
(http://pik.bg)

Красново протестира заради редовно обгазяване

Красново протестира заради редовно обгазяване

Жители на хисарско село се вдигнаха на бунт. Хората от Красново протестират заради непрекъснатото обгазяване от двата цеха за производство на дървени въглища в селото.

Като истински ад описват живота си хората в планинското село Красново. Запечатали са прозорците на къщите си, защото миризмата, която се носи от комините на цеховете, е непоносима и не може да се диша.

Наскоро няколко деца от селото постъпили в болница, защото се нагълтали с отровния дим, който сутрин и вечер се стели като мъгла над Красново. Пещите, в които се изгарят дървата, са стари и прогнили. Работят на ускорени обороти за бърза печалба и затова се отделят повече отровни газове, обясняват бивши работници.

Гневни жителите на селото окупираха двата цеха, за да потърсят сметка от собствениците им защо ги тровят. Единият се оказа затворен, а другият – със спряно производство.

От две години въздухът в селото не е измерван за вредни газове, а предписанията от екоинспекцията не са изпълнени от цеховете. 800-те жители поискаха държавните институции незабавно да затворят цеховете, докато не преведат инсталациите си в изправност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване