07/11/14 21:43
(http://pik.bg)

Сашо Дончев: Бизнесът трябва да задължи политиците да се отчитат за всеки лев

Сашо Дончев: Бизнесът трябва да задължи политиците да се отчитат за всеки лев

"Бизнесът трябва да създадем система за контрол, която да задължи политиците да се отчитат пред обществото за всеки изхарчен от тях лев. Как ползват парите на данъкоплатеца и защо". Това каза в "Панорама" председателят на управителния съвет на Българската стопанска камара Сашо Дончев.

Той нарече изминалите 25 г. демокрация "продължение на предишния социалистически период". "Тогава държавата господстваше. А ние се наричахме граждани, за да не са самообиждаме. Иначе бяхме и сме поданици, които изпълняват чужда воля", уточни Дончев.

"Най-важното в момента е, че не работи държавата. Като ходим на избори, ние не участваме в една демократична процедура, а гарантираме суверенитета на една група хора, наречена народни избраници. Това няма нищо общо с демокрацията", каза Сашо Дончев.

Според него след изборите ние не участваме в решенията за развитието на обществото.

"Ужасно е, че не се дава възможност за добрия пример. За хубавите неща, които прави бизнесът. Липсва добрият пример. А се създава образ на мръсния капиталист", уточни Сашо Дончев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване