07/12/14 10:26
(http://pik.bg)

Мая Манолова се впуска в битката за лидер на БСП

Мая Манолова се впуска в битката за лидер на БСП

Мая Манолова най-после обяви, че ще се кандидатира за лидер на БСП. Каза го преди минути на страницата си във Фейсбук, където публикува платформата си. "Ще върна БСП на пътя на победата" - така е озаглавен програмният й документ.

След като Станишев обяви, че ще се оттегли от поста, Манолова каза, че ще приеме, ако й предложат, да оглави партията. Преди два дни тя каза, че социалистите от район Кремиковци и от партийни структури в Кюстендил са я номинирали за лидерския пост.

"След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя 8 поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата. Поемам ангажимента и отговорността да го постигна!", казва в платформата си Манолова. 

Шест са належащите промени в БСП според заместник-председателя на НС Мая Маналова. Най-важната била организационната. "Статутът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от авторитета и обществената подкрепа за него, от постиганите в изборите резултати. Отговорността ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", казва Манолова. Номинациите трябва да стават отдолу нагоре , а не режисирано, както досега.

Мая Маналова предлага и преосмисляне в отношението с медиите. "Цялостно преосмисляне и препозициониране на медийния образ на партията към модерност, адекватност и нов тип социална отговорност пред обществото. БСП трябва да е привлекателна и ефективна партия, която е запазила човешкото в себе си, а не се шлифова само като машина за власт. Хората освен да видят лицата ни, искат да усетят и сърцата ни", пояснява Маналова. Според нея, социалистите вече са изморени от загуби.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване