07/13/14 23:54
(http://e-vestnik.bg/)

Небивалицата за тон и половина откраднати със самолет банкноти катастрофира

Иво Инджев

По вече утвърдена традиция днес властите се отказаха от поредната сензационна бомба, която преди няколко дни хвърлиха в публичното пространство- че с частен самолет били отмъкнати 206 милиона лева в брой от Корпоративна търговска банка. Отказаха се точно както се отметнаха от обвинението, последвано от арести, за предполагаем опит за убийство на депутата Делян Пеевски.

Отметнаха се както самият главен прокурор Цацаров се дистанцира от задействаната проверка срещу президента Плевнелиев в нарушение на конституцията.

„Гениалното прозрение“, че толкова пари в брой не могат да бъдат отмъкнати точно по този начин не означава, че въпросните милиони не са откраднати, но сега вече изтрезнелите обвинители уточняват, че грабежът е продължавал години наред. Което говори още по-зле за откривателите на дупката в КТБ защото прави проспаното деяние престъпление по служба с особено продължителен характер.

Познавам един журналист, срещу когото истеризира самият президент Първанов, почувствал се засегнат от въпроса му за незаконно получен подарък от два мезонета. Въпросът бил зададен по анонимен източник, възмути се държавният глава през 2006 г.

През юли 2014 г. обаче Вежди Рашидов задейства прокуратурата с анонимен сигнал за изнесени и натоварени на самолет тон и половина банкноти от КТБ.

Тон и половина- доста голяма „пластика“ дори и за един толкова културен министър, който твърдеше най-сериозно, че значението на книгите се измерва с тяхната дебелина!

Сега, след като тази небивалица се приземи с очаквания (за всеки здрав разум) трясък, едва ли някому ще направи впечатление дреболията с анонимния сигнал. Карай да върви, всички са претръпнали на глупостите, които се сипят като софийска градушка от облаците, обитавани от нашия политически „елит“!

Това, че неадекватните лакардии са от полза на подгонения банкер, защото го правят да изглежда като жертва на озверели клоуни с инфантилно чувство за хумор, е най-малката беда.

Както е тръгнало, политици, прокурори, взаимно топящи се депутати и банкери, както и гравитиращите около тях жадни за евтини сензации медии, съвсем ще се обезценят на пазара на публичността. Състезават се да ни разказват приказки за задаващия се вълк, когото лично те току-що откриват, макар че за доста от нас, гражданите с нормалните сетива, вълкът беше видим в държавната кошара от доста години. Кой му нахлупи шапката невидимка, питам аз?

Само че кой ни пита нас?

Питат ни само по време на избори и после ни натякват, че сме им вързали ръцете като не сме им дали цялата власт в тях, а те, горките, трябвало да се чудят как да я употребят в парцелирания парламент.

Друго си беше при бай им Тошо – цялата България в един ръце, готови да подпишат веднага за 16-та република на СССР без да питат някакъв си народ, стига от Москва да пожелаят.

Лъжливите другарчета, наметнати с овчи кожи, сега са се запътили да ни печелят доверието чрез избори, претендирайки да са овчарски кучета. Кой на кого е пудел всъщност- иди се оправяй сред този лай.

Което ми напомня на стария виц (така си го знам от времето на социализма с обръщението „другарко“): „Абе, другарко, къде му е на това пуделче муцунката, за да го ритна по дупенцето“!?

От блога на Иво Инджев

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване