07/15/14 22:03
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов отрече ГЕРБ да са дали съгласие за гарантиране на всички депозити в КТБ (обновена)


"24 часа" съобщи тази вечер, че ГЕРБ, БСП и ДПС са се разбрали за гарантиране на всички депозити в КТБ и подкрепа за предложения от БНБ специален закон. Според изданието Бойко Борисов е подкрепил идеята срещу обещанието за актуализация на бюджета. 

Пред "Дневник" обаче лидерът на ГЕРБ не потвърди да има такова постигнато съгласие. "Аз съм в Страсбург, не съм бил там и не знам какво пише. Не мога да коментирам всяка глупост, която някой е написал", каза той. "Не знам какво са написали", отговори на въпрос значи не е вярно Борисов и отказа да слуша какво е написано в "корумпираните български медии" и да коментира повече по темата с думите - "Аз не се занимавам тук, не чета вестници и знаете ли колко ми е добре!" 

Заместникът му Цецка Цачева също каза пред "Дневник", че "няма такава информация" за промяна в постигнатото съгласие, че спрямо депозитите в КТБ ще се приложи действащото законодателство и ще се гарантират тези до 100 000 евро. 

"24 часа" твърди още, че финансовият минисър Петър Чобанов до дни щял да внесе двата проекта - за КТБ и за актуализация на държавните финанси в Народното събрание, а те да бъдат гласувани заедно, като двете четения щели да минат по бързата процедура.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване