07/15/14 09:47
(http://www.dnevnik.bg/)

Дерайлирал влак уби поне петима в московското метро (обновена)


Людей из метро выносят с "Парка Победы" на носилках / @AlexNaryshkin pic.twitter.com/QE2UreV9pg

— Дмитрий Борисов (@ddb1) July 15, 2014

Мотриса на московското метро дерайлира тази сутрин и според агенция РИА "Новости" в инцидента са загинали поне трима души. Малко след 11 часа българско време агенцията коригира информацията си и обяви за петима загинали.

Ранените са близо 50, а във вагоните са блокирани около 20 души. Руската държавна телевизия твърди, че двама от пострадалите са в тежко състояние и са откарани с хеликоптер в близка болница.



Инцидентът е станал на "синята" линия на метрото в участъка между метростанции "Парк Победы"  и "Славянский бульвар", където три вагона за излезли от релсите.

"Имаме информация от очевидец, че влакът внезапно е ударил спирачка и от това са дерайлирали няколко вагона", казва пред "Ройтерс" говорител на министерството за извънредните ситуации.

В Москве задымилась синяя ветка #метро: движение остановлено http://t.co/x5PZOl1fhp pic.twitter.com/V9wijlj6d2

— НТВ (@ntvru) July 15, 2014Пред РИА "Новости" представител на пресслужбата на московските аварийни служби казва, че една от версиите за катастрофата е внезапно покачване на напрежението в електическата мрежа на метрото.
По думите му това се е случило в сутрешния час пик малко след 8:30 местно време.

"По предварителни данни между двете станции заради рязко покачване на напрежението се е стигнало до "лъжливо" задействане на сигнализацията, което е станало причина за рязкото спиране на електрическата мотриса", казва източникът на агенцията.

В разрушенном вагоне поезда в московском метро остаются семь пострадавших http://t.co/3GBnI7WG0Z pic.twitter.com/IFTEuaPqJn

— RT на русском (@RT_russian) July 15, 2014
Дерайлиралият влак е минал да редовен технически преглед, съобщи ръководителят на транспортната администрация на руската столица Максим Ликустров.

"Засега не правим изводи за причината за инцидента. Мотрисата и релсовият път са проверявани и е извършена необходимата работа. Точните причини ще се изясняват в следващите дни", допълни Ликустров, който е и заместник-кмет на Москва.

Руските медии продължават да публикуват различни данни за пострадалите, като в някои съобщения се говори за поне 95 ранени.



Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване