07/15/14 15:07
(http://pik.bg)

Здравният министър: Тръгвам си с мисълта, че можехме и повече

Здравният министър: Тръгвам си с мисълта, че можехме и повече

Тръгвам си с мисълта, че можеше и много повече, но в зависимост от условията и ситуацията, в които работим, ви уверявам, че нито един ден за нас не е бил нулев. Това каза при откриването на нова Клиника по хемодиализа в университетска болница в Пловдив министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Тя обяви, че след две седмици вече няма да е министър и ще се върне отново в средите на колегите си медици.

„ Много скоро няма да бъде министър, но през тази една година натрупах огромен опит и се запознах с много значими хора”, каза Андреева. Тя отчете още, че са реновирани много клиники в страната, открити са Акушеро-гинеколочини клиники, Клиники по неотология, открити са над 17 онкологични центъра със съвременна апаратура за диагностика, в 3 от тях ще има иновативна техника за радиохирургия и лъчетерапия, което ще спаси десетки милиони левове на държавата, защото днес тези пари ги плащаме за лечение в чужбина. Министър Андреева посочи още, че у нас над 3400 души са на хемодиализа всяка година, над 100 чакат за транспнатация на бъбрек,всеки ден се правят между 25 и 28 трансплантации. Това е недостатъчно, има още да се работи по отношение на донорството и трансплантациите у нас, каза Андреева. Според нея, в нашата срана се прави медицина на високо ниво, имаме конкурентноспособни специалисти, работи се с иновативна апаратура, особено в университетските болници.

Таня Андреева защити колегите си, като каза, че няма български лекар, който да не работи с мисълта да направи всичко до краен предел, за да спаси пациента си. Всеки, който отрича това, дълго ще му тежи на съвестта, добави д-р Андреева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване