07/15/14 16:20
(http://pik.bg)

Нова акция на ДАНС се проведе на Дунав мост 2

Нова акция на ДАНС се проведе на Дунав мост 2

ДАНС, съвместно с видинската митница и прокуратура, пресякоха опит за незаконен трафик на скимиращи устройства, пише tribali.info.

Акцията е проведена на 10 юли на Дунав мост 2, но съобщиха едва днес от агенцията. При претърсване на нает автомобил с българска регистрация, който се е опитвал да излезе от България през Дунав мост 2, в праговете под предната лява врата и под предния ляв калник са открити пълен комплект за източване на банкомати, съдържащ „уста” за монтиране на входовете на банкомати, „четци” с USB изходи, лайстна за банкомат с монтирана на нея микровидеокамера за записване на ПИН-кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.
От лекия автомобил са иззети още 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкомати.
По случая е образувано досъдебно производство. За срок от 24 часа са задържани 2-ма криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване