07/15/14 17:28
(http://pik.bg)

Пребиха и ограбиха бежанци край Петрич

Пребиха и ограбиха бежанци край Петрич

Двама бежанци от Република Бенин и Кот Д Ивор са били ограбени и пребити край Петрич, информира "Преса". 

Мъжете, на възраст 20 и 34 години, са намерени в безпомощно състояние в покрайнините на южния град от случайни минувачи. Пред полицаите пострадалите обяснили, че са станали жертва на грабеж. Нападателите ги отвлекли от София от квартал "Овча купел", след това ги закарали в гориста местност над Петрич. Там им взели 1000 евро и златни накити, а след това ги пребил и изоставили.

Всичко това се случило в понеделник вечерта.

Инцидентът вдигна на крак полицията в Пиринско.Направени са заградителни мероприятия по главен път Е-79. Край Дупница с помощта на магистрална полиция двамата похитители са били задържани.

Оказало се, че това са стари познайници на полицията - криминално проявени от столичния квартал "Люлин".

Чужденците са върнати в бежанския лагер. Най-вероятно те са тръгнали със софийските нападатели, за да преминат нелегално през българо-гръцката граница. Едва ли става въпрос за отвличане, предположиха криминалисти.

В Районната прокуратура в Петрич е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за грабеж, съобщи прокурор Весела Стоилова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване