07/15/14 23:58
(http://pik.bg)

Руските "Комици" със спектакъл на нашето море

Руските "Комици" със спектакъл на нашето море

За първи път в 50-годишната си история най-популярната игра в Русия КВН (Клуб на веселите и находчивите) ще напусне пределите на Москва и ще се играе по южното ни Черноморие. Руският аналог на българските "Комиците" ще бъде показан на 22 юли в Летния театър на Бургас и на следващия ден на стадиона до балнеохотела в Поморие, пише "24 часа".

Според организатора на българската премиера Андрей Минин представлението се прави заради голямата руска колония по Южното Черноморие. По неофициални данни от Обзор до Резово вече пребивават 300 000 руснаци, като 100 000 от тях са с имоти. Много от тях вече са си купили билети, за които в Русия не биха и помислили, тъй като най-евтиният там струва 50 евро, а най-скъпият - 600 евро. В България са от 40 до 70 лв.

"Не можем да повярваме, че държим в ръцете си билети за КВН на живо. Освен че са много по-скъпи в Русия, там свършват светкавично", каза семейство от Санкт Петербург, които са на почивка в "малката Москва", както е известен един от крайбрежните квартали на Поморие.

Лично основоположникът на играта Александър Масляков разрешил първия задграничен тур на КВН да е в България. При успех в Бургас и Поморие догодина обещал самият той да дойде по морето ни за следващото издание на играта.

На път тръгват и българските "Комици". Турнето им започва от Сандански на 18 август. На 19 и 20 август ще имат спектакли в Плодив, а на 21 и 22 - в Хасково и Стара Загора. В Бургас и Варна комиците също ще разсмиват публиката на два пъти - на 24 и 25 август и на 26 и 27-и. Последните спектакли са в Каварна, Русе и Горна Оряховица на 28, 30 и 31 август.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване