07/16/14 21:31
(http://www.klassa.bg/)

Двуполюсният модел БСП – ГЕРБ вреди на държавата, според Кунева

 Манипулативното „зашиване" на Реформаторския блок за ГЕРБ, помага на ГЕРБ и БСП, но не помага на България.

Това заяви лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева, като по думите й огромен медиен ресурс и платени коментатори са впрегнати, за да помогнат на ГЕРБ и управляващите, но не и на така необходимата за България и различна трета политическа сила, каквато е Реформаторският блок.

По думите й пред радио К-2, Борисов ще иска повече места в Европарламента и ще се фокусира именно в симпатизантите на Реформаторския блок, за да стопи подкрепата към реформаторите.

Аз неслучайно на президентските избори на втори тур призовах хората да гласуват по съвест, а не за ГЕРБ или БСП, защото и тогава, и сега вярвам, че този двуполюсен модел вреди на България, каза Кунева и подчерта, че този модел трябва да има алтернатива.

По думите й, сега моделът се е обърнал в управление на България от ДПС, а не от правителството на Орешарски. Нямат коалиционно споразумение, кактонямаше такова и правителството на ГЕРБ, управлявало чрез Янев и Сидеров, които искаха да вдигат паметник на премиера, коментира първият ни еврокомисар.

Отчетът на правителството лидерът на ДБГ определи като „опорни точки", в които основните язви на държавата в енергетиката, правосъдието, медийната среда, икономиката, здравеопазване и образованието, са спестени и управляващите се правят, че такива проблеми няма в замяна, на което се хвалят с връщане на ДДС - нещо, което по закон са длъжни да направят.

Според нея ситуацията в страната прилича на песен на Висоцки - хората седят в едни вагон, отвън клатят вагона и ни убеждават, че пътуваме.

Не може правителството да очаква да падаме от възхищение, че било правело по-малко нарушения на закона, отколкото правело ГЕРБ, допълни Кунева и подчерта, че няма решен нито един системен проблем от това управление, а напротив - всички сектори в държавата, особено икономиката и положението с безработицата, стават все по-зле.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване