07/16/14 23:04
(http://www.klassa.bg/)

До 2 000 лева глоба за неиздадена касова бележка

 До 2000 лева може да стигне санкцията за неиздадена касова бележка. Касиерът, пропуснал да чукне сделката в апарата, пък може да отнесе между 100 и 500 лева. Това припомнят добричките данъчни, които извършват през последните няколко дни масови проверки в региона. Най-честото нарушение, което са установили те, е неиздаване на касов бон. Екипи на „Оперативни проверки” проверяват обменни бюра, обекти за продажба на хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци. Проверките имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си, и се извършват както в делничните, така и през почивните дни. В проверките се включват и ревизори, които освен с основната си работа – извършване на ревизии, правят и проверки за издаване на касови бележки в извънработното си време и в почивните дни.
При извършване на контролни покупки в обект за продажба на плодове в Добрич данъчните установяват, че търговецът не отчита на касовия апарат извършените продажби и не издава касови бонове. При проверката на обменно бюро в Каварна е установено, че в касата на обекта няма налични пари въпреки извършените сделки през деня. На нарушителите на данъчното законодателство са съставени актове за административно нарушение.
От началото на 2014 година инспекторите от „Оперативни проверки“ при НАП-Добрич са извършили 446 проверки на обекти в Добрич и областта. Най-честото нарушение, което са установявали, е неиздаване на касови бележки, за което са съставили 47 акта. 7 акта са съставени за нарушение на КСО – невнесени здравни и социални осигуровки, и 1 акт за друго нарушение на данъчните закони.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване