07/16/14 18:34
(http://pik.bg)

Жестока двойна трагедия разтърси България! Семейство изгуби син година след като погреба 13-годишната си дъщеря

Жестока двойна трагедия разтърси България! Семейство изгуби син година след като погреба 13-годишната си дъщеря

Нечувана човешка драма разтърси семейството на Александър Вучков от Кочериново. Вчера около 9.30 часа загина на място 15-годишният му син Николай, съобщава struma.bg.

Момчето управлявало без каска мотоциклет „Хонда”, забило се челно в трактор, който събирал едрите битови отпадъци в града. Тийнейджърът е загинал на място. От високата скорост, с която се движел, той се забил под трактора. Черепът му е раздробен на частици.

Д-р Мирослав Корчев от Спешен център - Рила, който пръв отишъл на мястото на инцидента, разказа: „На тел. 112 дойде сигнал, че има тежко ПТП на ул. „Юри Гагарин” в гр. Кочериново. Линейката изхвърча и за по-малко от 5 минути бяхме там. Момчето беше под трактора заедно с мотора, установих, че смъртта е настъпила мигновено. Опитах се да му вдигна главата, но ръката ми попадна в мозъка. Гледката беше страшна. 

Ходил съм на много инциденти, но такова нещо не бях виждал. Шофьорът на трактора, 52-годишният Велин Стоименов от с. Стоб, стоеше пребледнял отстрани и си скубеше косата. Не можеше да повярва какво се е случило. Надойдоха близки и роднини и всички се тръшкаха и плачеха неистово за загиналия Николай, не можех да направя нищо. Гледах и се чувствах безпомощен. Дойде бащата на Николай - Александър, с когото се познаваме отдавна, и ми викаше обезумял: „Помагай, докторе”. Като му казах, че няма как да му помогна, тъй като синът му е мъртъв, бащата припадна”, разказа д-р Корчев, потресен от трагедията.

Кметът на община Кочериново Иван Минков заяви пред репортер на „Струма”, че Александър само преди една година е изгубил дъщеричката си, която е починала на 13 години от левкемия. Семейството са много трудолюбиви хора, отглеждат животни. С това се прехранват. Голямо нещастие ги сполетя. Преди една година изгубиха дъщеричка, а сега и синчето си Николай.  Те са на около 40 години. За дъщеричката им помагахме финансово, тъй като дълги години я лекуваха от левкемия, но детето не успя да се пребори с тежката болест. Жалко за децата, а и за техните родители. Днес е черен вторник за това семейство, а и за цяло Кочериново, тъй като момчето загина на място, каза кметът Ив. Минков, шокиран от жестоката трагедия.

15-годишният Николай Вучков е карал мотора без каска. Вчерашния ден още от сутринта започнал да обикаля с висока скорост улиците на града. 10 мин. преди нещастния инцидент за малко не се блъснал в камион на една от улиците в Кочериново.

От полицията съобщиха, че момчето няма свидетелство за управление на мотор, тъй като няма 18 години. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване