07/16/14 11:03
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова: Актуализацията на бюджета ще гарантира стабилност на държавата

Лиляна Павлова: Актуализацията на бюджета ще гарантира стабилност на държавата

Необходима е незабавна актуализация на бюджета, за да се гарантира стабилност на държавата през следващите три-четири месеца и да не се сринат всички жизненоважни сектори, свързани с живота и здравето на българските граждани. Това каза Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ, в интервю за радио Фокус.

Според нея управляващите се страхуват от актуализацията, защото ще излязат истинските показатели за финансовото състояние на държавата. "Ако не се направи актуализация на бюджета, ще се вържат ръцете както на служебното правителство, така и на следващото правителство, защото трябва технологично време, за да се попълват кризисните дупки. Кризата в момента е много сериозна.

Трябва да се подкрепят бедстващите, сектор здравеопазване, социалният сектор, както и спешните и неотложни дейности, които трябва да се финансират в държавата и за които буфери няма", коментира Лиляна Павлова. Тя допълни, че ситуацията в банковия сектор също предполага спешно взимане на решения.

Според Лиляна Павлова без актуализация на бюджета ситуацията в държавата ще се усложни и това ще се отрази на българските граждани.

"Болниците ще спрат да приемат пациенти, ще има проблем с изплащането на пенсиите, не се знае какво ще стане с дефицит и дълг, ще останат разкопани градове, фирмите ще спрат да работят и ще започнат да освобождават работници, ще се увеличи безработицата. Така ще страдат всички българи", категорична бе Лиляна Павлова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване