07/16/14 23:29
(http://www.klassa.bg/)

Партиите ,които продължават да крадат малкото което остана от България .

 С гласовете на ГЕРБ и ДПС Народното събрание прие на първо четене в пленарна зала промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до престъпления против паричната и кредитна система, информира БГНЕС. „Който разпространява заблуждаваща или невярна информация, или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на смут и страх в населението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години”, гласи първата част от гласуваните промени в НК.

Когато с тази дейност са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева, гласи пълният текст на поправките.

С общо 90 гласа “за”, 5 “против” и 48 въздържали се промените в НК минаха, като зад тях застанаха депутатите от ГЕРБ и ДПС, а тези на “Коалиция за България” се въздържаха.

Още по време на дебатите депутатите от “Коалиция за България” Янаки Стоилов и Екатерина Заякова бяха категорично, че няма как да подкрепят така предложения текст, тъй като той крие опасности за свободата на словото и създава впечатление, че има определени институции, които не могат да бъдат подлагани на никакви критика.

Те това е положението – ГЕРБ и ДПС тугедър запушиха устите на всички за банките. Сега вече и труп да видим в чувал в някой шефски кабинет на банка – трябва да мълчим!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване