07/17/14 11:10
(http://pik.bg)

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество погна Цветан Гунев и служители на КТБ

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество погна Цветан Гунев и служители на КТБ

Петима инспектори от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) ще работят съвместно с прокуратурата и следствието по досъдебното производство за банковия надзор на БНБ и по отношение на КТБ АД.

Това стана ясно от официално съобщение на държавната структура. В създадения съвместен екип от страна на КОНПИ участват трима икономисти и двама юристи.

Обект на пълен анализ на доходи, разходи и имущество за 10 години назад са подуправителят на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор“ Цветан Гунев, който е обвиняем за престъпление по служба, и четирима служители на КТБ АД, обвиняеми за длъжностно присвояване в особено големи размери.

По закон инспекторите на КОНПИ имат едногодишен срок да направят анализ и преценка дали петимата имат разминаване между доходи и имущество за 10-годишния период в размер над 250 хил. лв., който може да бъде удължен с още половин година. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване