07/17/14 06:35
(http://pik.bg)

Обучават полицейски шефове за лидери

Обучават полицейски шефове за лидери

Обучават началници на групи, сектори и отдели от МВР за лидери. Курсовете ще са под формата на семинари и тренинги, ще има ролеви игри, пише "Труд".

Курсът е от август до май 2015 г. като психолози ще обучат общо 2000 управленци под пагон. Сред тях няма да има представители на висшия състав в МВР. Варненските полицаи ще се включат наесен, заради голямата заетост през лятото. Целта на курсовете е началниците да научат как да сплотяват екипите си, да поощряват добрите и правилно да критикуват изоставащите, коментира Светлана Сотирова, която е шеф на лабораторията на Института по психология на МВР във Варна. Курсовете се организират по европроект за 2,5 млн. лв. Те са разделени на 3 модула - за подбор на кадри, за изграждане на лидерски стил и мотивация, и за разследващи криминални престъпления.

Проучване в системата установило, че шефовете постигат добри резултати, но имат слабости в екипността. Тя пък била посочена като най-важен стимул за успех от страна на подчинените. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване