07/18/14 22:59
(http://pik.bg)

Френският посланик у нас: През последния месец стана ясно, че КТБ не е нормална банка

Френският посланик у нас: През последния месец стана ясно, че КТБ не е нормална банка

Надзорът над КТБ не е бил сериозен, през последния месец стана ясно, че това не е била нормална банка. Това коментира по БНТ френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан.

Той уточни, че банката на Цветан Василев е разцъфтяла по време на три правителства, а може би и с тяхна помощ. Не случайно депозитите на голям брой държавно-публични институции са били там.

"Сега има банкова криза, която започна с проблемите между двама души, но битката между Василев и Пеевски ни доведе до където сме сега – има една банка, която не се знае дали ще фалира, не е ясно какво и е състоянието, не се знае кога ще отвори отново врати, кога вложителите ще имат възможност да ползват парите й", коментира дипломатът.

Френският посланик сподели, че няма нищо неестествено в това България да мечтае да има свой представител на висок пост в Европа.

"България е страна, на която й липсва самочувствие. Но защо да не мечтае за висок пост в Европейския съюз. Люксембург също не е голяма страна, а вече за втори път има човек на висок пост – Юнкер, който бе избран за шеф на ЕК. Кристалина Георгиева, която не беше номинация на българското правителство, се ползва с голямо уважение в Брюксел. Тя има качества за еврокомисар – това е факт, но трябва да бъде подкрепена от българските политици", посочи посланикът.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване