07/19/14 09:56
(http://e-vestnik.bg/)

Защо е нервен Путин

Милиционер задържа опозиционния лидер Борис Немцов на Триумфалния площад в Москва. Снимка: хегтор

Путин забележимо нервничи. Втурна се да се обажда на Обама и да обяснява, че не бил той. Наговори му пълни глупости, че украинските власти били виновни.

Неговите медии се объркват в показанията си и са в агония. Едни твърдят, че са искали да свалят самия него, други, че са украинските ВВС, Интерфакс  намеква, че е Стрелков…

Защо се гърчи? Сега основната версия е, че самолетът е свален от донецките сепаратисти. В подкрепа на тази версия са и техните собствени свидетелства и съобщенията на Путиновите медии ИТАР-ТАСС, РИА Новости и Lifenews.

Наистина, Гиркин и неговите куратори от Москва са били сигурни, че са свалили AH-26 на украинските ВВС, но са сгрешили. Боингът е свален с ракета Бук. Това вече не се оспорва от никого.

Висока е степента на вероятност, че системата Бук е доставена на терористите от Русия. Кургинян говори за това съвсем открито. Наистина, сега видеото, където той говори за Бук, е премахнато. Неговият текст за Бук е тук.

За това свидетелства и фактът, че Гиркиновци вече свалиха много хеликоптери и самолети, и то в навечерието на 17 юли.

Системата Бук не може да работи без специалисти. Украински военни не са забелязани сред сепаратистите. Значи са били специалисти от Русия.

В резултат на това се оформя мрачна картина за Путин. Стрелков ще бъде обявен за международен терорист, а Путин става спонсор на международния тероризъм.

Подобна перспектива може да го спре. Въпреки че надхвърлящият облаците рейтинг го мами да продължава войната.

От личната страница на Борис Немцов

Борис Немцов е бивш вицепремиер на Русия, съпредседател на опозиционното движение “Солидарност”

Публикувана на 07/19/14 09:56 http://e-vestnik.bg/20978/zashto-e-nerven-putin/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване