07/21/14 05:43
(http://pik.bg)

Трима българи продължават в балетния конкурс във Варна

Трима българи продължават в балетния конкурс във Варна

Трима от петимата български състезатели продължават във втория тур на Международния балетен конкурс във Варна. Журито на юбилейното издание смело отряза голяма част от кандидатите.От 101 човека бяха допуснати 13 в младша и 31 в старша възраст, пише "24 часа".

В състезанието продължават младите артисти от Националната опера Венера Христова и Дойчин Дочев. За конкурса им помага примата Диляна Никифорова, която е медалист от Варна 1998 г. и е тук със сина си Никола на година и половина. Съвети дава и доц. Бисер Деянов, който води майсторски клас в лятната академия и също има богат опит от конкурса.

Племенницата на Маша Илиева Ралица Илиева също продължава. "Смятам, че българите се представят достойно. Познавам възможностите им и мисля, че те ще се разгърнат на втория тур", каза проф. Петър Луканов, зам.-председател на журито. Българите са в тежка конкуренция с артистите на Корея, Русия и Япония, които показват невероятна техника и артистична зрялост. Вторият тур продължава в Летния театър от 21 до 24 юли.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване