07/22/14 03:01
(http://pik.bg)

Внимание! КАТ тръгна на лов за недоспали шофьори

Внимание! КАТ тръгна на лов за недоспали шофьори

КАТ започна масови проверки за недоспали шофьори по шосетата на страната. Полицаите взимат на мушка водачите на товарни автомобили и автобуси, защото те най често се оплакват от умора. Така заедно с ДАИ те ще проверяват тахографите на водачите, по които може лесно да се засече от колко време возилото е в движение.
Експерти са установили, че умората и недостатъчното време за почивка са сред най-честите причини за катастрофи не само у нас, но и в цяла Европа. Освен за умора катаджиите ще следят още и за превишена скорост, алкохол, упойващи вещества, превоз на необезопасени товари.

Акцията, която ще продължи до 27 юли, е част от европейска инициатива на европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL и се провежда едновременно на територията на всички държави членки.

Представители на криминална полиция пък ще дебнат за трафик на емигранти и наличие на наркотични вещества, огнестрелни оръжия, крадени стоки и издирвани лицаПо време на проверките полицаите ще ползват метода "широкообхватен контрол".

Освен това униформените ще следят и дали шофьорите имат валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и винетни стикери.

Служителите на ДАИ пък ще проверяват още и за т.нар. черни таксита, които превозват нерегламентирано пътници.

 

"Стандарт"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване