07/22/14 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Служебният кабинет от демократи и проевропейци

 „Хората, които ще излъча в служебния кабинет, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват, и готови по приоритетите и задачите да постигнат прогрес и резултати за нацията.” Това заяви вчера президентът Росен Плевнелиев, който според постигнатия консенсус в политическия елит трябва да сформира служебно правителство на 6 август заедно с разпускането на Народното събрание.

 

Държавният глава побърза да заяви, че все още е рано да се говори за конкретни имена на премиер и министри, но те „ще отразяват по обективен начин задачите, които трябва да се решават в държавата”. От думите му стана ясно още, че в момента на „Дондуков” 2 тече трескава подготовка на приоритетите и задачите, които трябва да изпълни служебният кабинет за месеците си във властта. „На 5 август ще ги обявя в обръщение към нацията”, уточни Плевнелиев. Предварително той посочи, че са необходими стъпки за промяна в подхода в енергетиката и действия за отпушване на замразените еврофондове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване