07/23/14 07:30
(http://pik.bg)

Министрите се събират, очаква се оставката на правителството

Министрите се събират, очаква се оставката на правителството

Очаква се правителството да подаде оставка на редовното заседание на Министерския съвет днес. Ако това се случи, тя трябва да бъде депозирана в Народното събрание и гласувана от парламента в четвъртък или в петък.

Правителството ще обсъди и новата методика за определяне на таксата за смет, допълнително финансиране за Българската академия на науките, а също и позицията на България за днешното заседание на министрите в Брюксел, съобщава БНТ. Възможно е по време на дискусиите да бъде обсъдена и номинацията на българския еврокомисар.

Ако оставката бъде депозирана днес, това ще съвпадне с първата годишнина от нощта на белия автобус, информира Нова телевизия.

На 23 юли миналата година се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и полиция пред парламента. Напрежението беше провокирано от решение на МВР народните представители да бъдат изведени с бял автобус.

Днес по повод една година от белия автобус, недоволни граждани ще се съберат в 17:30 часа на площад „Независимост“ до фонтаните пред президентството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване