07/23/14 20:53
(http://pik.bg)

Орешарски пратил до Миков оставката си с куриер! (документ)

Орешарски пратил до Миков оставката си с куриер! (документ)

Премиерът Пламен Орешарски днес подаде дългоочaкваната от много оставка на кабинета си. Това той стори точно в 17:59 часа - минута, преди деловодството на Народното събрание да свръши работото си време.

Любопитно съвпадение е фактът, че днес се навършва една година от "нощта на белия автобус" - протеста, при който депутати и министри бяха обстрелвани с камъни от протестиращите в опит да напуснат парламента по време на многобройните демонстрации срещу властта с автобус.

Преди минути стана ясно, че документът с оставката е изпратен от Орешарски до председателя на Народното събрание с куриер (вижте го по-долу). Самият документ циркулира от няколко часа в социалните мрежи.

Входящият номер на заявлението е 402-00-42 от дата 23 юли 2014 г. 

По-рано днес след заседание на Министерския съвет вицепремиерът Бобева обяви пред всички медии, които присъстваха в очакване на оставка, че с въпроса твърде много се спекулира.

След като оставката е вече факт, се очаква утре депутатите от всички групи да се съберат и да се регистрират в пленарната зала, за да може точката да бъде вмъкната в дневния ред и оставката на правителството да бъде гласувана.

През следващите две седмици кабинетът ще продължи да работи до 5 август, когато се очаква държавният глава Росен Плeвнелиев да обяви състава на служебното правителството. Народното събрание най-вероятно ще се разпусне на 6 август.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване