07/23/14 16:52
(http://pik.bg)

От ВМРО-Ботевград се разграничиха от Каракачанов за решението да напусне ББЦ

От ВМРО-Ботевград се разграничиха от Каракачанов за решението да напусне ББЦ

От ВМРО се обявиха против решението на Каракачанов партията да напусне "България без цензура". От местната структура на партията в Ботевград застанаха твърдо зад лидера Николай Бареков.

"През последните години на ВМРО-БНД води изключително непостоянна политика, която се движи предимно от личния интерес на централното ръководство. В продължение на няколко години ставахме коалиционен партньор на съмнителни политически проекти като „Лидер“ и РЗС. Принципите в съюзите до момента бяха с неясен произход, объркана идеология и в крайна сметка нямаха нищо общо с патриотизма и достойнството. Когато ръководството на ВМРО взе решение за коалиция с „България без цензура“ повечето от нас си отдъхнаха, че най-накрая лутанията между различните политически инженерства вече се приключили. Съвместното ни партньорство с Бареков доведе до успех, на който ВМРО-БНД не се е радвал от десетилетие, а именно евродепутатско място. За ръководството ни явно и това постижение не беше достатъчно и сега запореден път обръщаме палачинката", се казва в официално изявление на партията, цитирано от Стандарт.

"За съжаление членовете на ВМРО-БНД са убедени, че идеите и каузата на ВМРО- БНД за пореден път са безсрамно продадени. Заедно с ББЦ имахме уникалния шанс да изместим ДПС от властта в следващия парламент. Очевидно, обаче ръководството ни няма интерес от това и е решило за пореден на членовете си. Поради тези причини обявявам, че аз и всички членове на ВМРО-БНД – Ботевград напускаме партията и ще направим постъпление да преминем в редиците на „България без цензура“.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване