07/23/14 18:03
(http://pik.bg)

Отворено писмо за банките изпрати "Репортери без граници" до парламента. Вижте какво пише в него!

Отворено писмо за банките изпрати "Репортери без граници" до парламента. Вижте какво пише в него!

"Отворено писмо” до българския парламент относно опасността от медийното отразяване на банките публикува на сайта си Международната организация "Репортери без граници".

Ето текста на писмото: 

"Скъпи парламентаристи,
Народното събрание прие поправка в наказателния кодекс на първо четене на 16 юни, което е много обезпокояващо, понеже предвижда от 2 до 5 години затвор за разпространяване на „невярна или подвеждаща информация” относно банките, която „може да доведе до паника”.
Предложението последва серия от слухове в медиите и социалните мрежи, които подрониха общественото доверие в България спрямо банките в страната и застрашиха икономическата стабилност.
С приемането на тази поправка вие се надявате да защитите банковия сектор, но на практика ще го превърнете в непревземаема крепост, което не е в услуга на никого.
Балансът на силите между банковия сектор и журналистиката винаги е несиметричен. Ако приемете тази поправка, тази липса на баланс ще бъде утвърдена от закона”, се посочва в писмото на „Репортери без граници”.

Писмото е подписано от генералния секретар на организацията, Кристоф Делоа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване