07/23/14 06:31
(http://www.klassa.bg/)

ЦРУ знае, че Киев свали самолета

 
Според Пери разузнаването на САЩ много добре знае кой е свалил самолета.
Бивш репортер на агенция Асошиейтед прес, Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии. Коментарите на Пери се появиха в изданието Consortium News.

 

При липсата на подобаващо разследване на трагедията до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказва съвсем различна история.

 

„Това, което научих от източник, който ми е предоставял точна информация по подобни въпроси в миналото, е, че разузнавателните агенции на САЩ притежават детайлни сателитни снимки на предполагаемата ракетна установка, която е изстреляла фаталната ракета, но батареята вероятно е била под контрола на украинските правителствени войски, облечени, видимо, в украински униформи”, споделя Пери.

 

„Според източника анализаторите на ЦРУ все още не изключват възможността войниците да са били опълченци, облечени във вражеските им униформи, но според първоначалните оценки става въпрос за украински войници. Също така има и предположение, че въпросните войници са били недисциплинирани и вероятно пияни, защото на снимките се виждат разхвърляни бирени бутилки”, разказал източникът от ЦРУ пред Пери.

 

Работата на Пери и неговите журналистически разследвания в сферата на въпросите на разузнаването, за която той получи наградата „Джордж Полк”, навеждат на мисълта, че информацията, предоставена от неговия източник, заслужава сериозно внимание.

 

САЩ и властите в Украйна продължават да настояват, че подкрепяните от Москва опълченци са отговорни за трагедията, като твърдят, че самолетът е свален с установка „Бук”. Това обаче противоречи на думите на главния прокурор на Украйна Виталий Ярема, който каза, че „военните са информирали президента след свалянето на пътническия самолет, че терористите не разполагат с установка „Бук”, завършва коментара си Пери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване