07/24/14 14:17
(http://pik.bg)

Герджиков: Правителството се провали, защото големите играчи не успяха да реализират интересите си

Герджиков: Правителството се провали, защото големите играчи не успяха да реализират интересите си

Това правителство вървя накриво още от самото си сформиране заради очевидното объркване на сметки на големи играчи. Имам предвид играчи с големи икономически интереси, които не можеха да се реализират.Това коментира пред БНР по повод оставката на кабинета Орешарски професорът по право Огнян Герджиков и председател на 39-то Народно събрание.

"Не можехме да очакваме това правителство да направи нещо кой знае какво в неблагоприятната политическа и социална среда, която беше през цялото време. За това, разбира се, вина има и самото управляващо мнозинство, което в началото направи много сериозен фал, отприщил недоволството на хората", допълни той.

Герджиков каза, че основните козове на изпълнителната власт не са били в ръцете на Орешарски. И подчерта, че премиерът в оставка надали е могъл да направи всичко, което е искал, заради фактори извън осветената част на политическата сцена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване