07/24/14 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Каракачанов се разделя с Бареков

 Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов разтрогва коалицията с ББЦ на Николай Бареков, която донесе по едно място в ЕП и на двете формации. Това е поредното сътресение в партията на Бареков, след като преди броени дни с шумен скандал от нея си тръгна зам.-председателят й Ангел Славчев.

 

Днес Националният изпълнителен комитет на ВМРО се събира, за да приеме предложението на Каракачанов за излизане от коалицията с Бареков и за създаване на общ Патриотичен фронт с оглавяваната от Валери Симеонов партия НФСБ и други формации. С това окончателно ще бъде поставена точка на дружбата между воеводите и Бареков, която датира още от миналата година.

 

Раздялата между ББЦ и ВМРО е съпътствана от своеобразно надцакване. Драмата започна преди няколко седмици, когато НФСБ отказа коалиция на Бареков, но предложни такава на ВМРО. Последва провокативна оферта на ББЦ към воеводите уж да се явят заедно на предстоящите парламентарни избори, но с регистрацията само на ББЦ. Това доведе до решението на Каракачанов да разтрогне съюза с мотива, че така запазва политическата и идейната идентичност на партията си.

 

Вчера, час след като ВМРО обяви предстоящата раздяла, от формацията на Бареков побързаха да съобщят, че „ББЦ ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект“. От партията определиха очертаващия се съюз между ВМРО и НФСБ като „коалиция на смъртта“, към която воеводите се насочили, след като „разбрали, че не са желани от ББЦ“.

 

„Поставен съм на ръба, на предела на изпитанието на човешката, психическата и физическата издръжливост“, призна самият Бареков ефекта от сътресенията около партията му. Той се обяви за жертва на „брутална атака“ и дори заговори за доброволно оттегляне от политиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване