07/24/14 08:05
(http://www.klassa.bg/)

Мафията изградила Берлускони

 
Емилио Феде не е знаел, че го записват, но натопи приятеля си.
„Истинската история на явлението Силвио Берлускони е мафия, мафия, пари, мафия, пари!” – това обяснил преди година на персоналния си треньор известният тв журналист и побратим на експремиера Емилио Феде. Изцепката му била записана без негово знание в кафенето на фитнес залата, където медийното светило на преклонна възраст

 

от време на време стягало мускули

 

Гаетано Фери – така се казва треньорът - предал диска с разговорите му с Феде на прокуратурата в близкия до Милано град Монца, която пък ги препратила на колегите в Палермо.

 

Записите представляват интерес за съда в столицата на о. Сицилия, тъй като в тях доста често се споменава името Марчело дел Урти. Става дума за състудента и побратим на Силвио Берлускони, който е бил винаги до него както през цялата му бизнес кариера, така и след навлизането му в политиката. Неотдавна Дел Урти получи именно от съда в Палермо седемгодишна присъда за заиграване с мафията, опита се да се укрие в Бейрут, откъдето бе върнат в Италия под конвой и след намесата на Интерпол. Та в разговорите си с Фери журналистът – приятел на Берлускони, твърди, че именно той бил подсигурил на побратима си финансовата подкрепа на мафията при прощъпалника на експремиера в големия бизнес. Освен това Дел Урти контролирал сам или с подставени лица 70 тайни сметки на Берлускони в чужбина и само той бил наясно с всичките му деяния. „Дел Утри знае много и е в състояние направо да изяде Силвио!” – обяснил на Гаетано Фери Емилио Феде, който преди година получи на първа инстанция седем години решетки като основен сводник на Берлускони.

 

Но ако експремиерът още се радва на отмяната от Апелативния съд в Милано на седемгодишната му присъда заради заиграване с малолетната проститутка Карима ел Махруг, наречена Руби, то здраво я закъса неговият виден съратник и министър в правителствата му - Джанкарло Галан. До завчера той бе действащ депутат, но колегите му гласуваха с голямо мнозинство да отпадне имунитетът му и да бъде пратен в затвор. Защото срещу Галан са отправени тежки обвинения за

 

корупция в особено големи размери

 

покрай струващата милиарди подвижна защитна дига на Венеция – града, в който той дълги години е властвал като управител на прилежащата му област Венето.

 

В печалните страници на неговата биография е вписано и връчването преди няколко години на кинофестивала във Венеция на измислена награда на нашенката Мишел Бонев за филма й „Сбогом, мамо!”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване