07/24/14 14:07
(http://pik.bg)

Новият шеф на парното идва от банковата сфера

Новият шеф на парното идва от банковата сфера

Столичният общински съвет взе решение за смяна на ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД, съобщи "Фокус".

Дончо Барбалов каза, че вече има и номиниран кандидат да поеме парното и той „идва от банковата сфера”.Три общински дружества обаче имат средства в КТБ,каза Барбалов. Най-много са тези на „Топлофикация София“ - „над 90, почти 95 млн. лв., това е голяма сума, дори за такова дружество“, коментира заместникът на Фандъкова. Другите две са „Пазари юг“ и „Софийски имоти“, но при тях размерите са значително по-малки, отбеляза той.

„Имаме решение, което сме взели тук всички, становище, че лошото състояние на "Топлофикация" се дължи на лошото управление . Понеже много често влизаме в спор с обработените служители, аз декларирам, че основанието за освобождаването са именно лошото управление. 2 години подред в балансовите комисии, се приемаше баланса, но не се сваляше от отговорност. Към тази дата задълженията 677 милиона лева. Не мога да си обясня как може едно такова дружество да твърдим, че работи добре, а в същото време да трупа задължения. Погледнете задълженията за месеци назад, за години. Настоявам за конкурс и избор на ръководство, легитимно”, каза общински съветник Панайот Дончев.

„И друг път съм виждал доклади без мотиви. Не може да бъде критерии това, че някой си е държал парите в тази банка (КТБ), която толкова беше хвалена. Ако взимаме такова решение, имаме и други дружества съпоставими с общия капитал – трябва да уволним всички. Звучи малко несериозно и аз не мога да подкрепя такава подмяна на състави”, заяви общинският съветник Владимир Кисьов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване