07/24/14 16:20
(http://pik.bg)

Плевнелиев: В рамките на това НС не може да се състави правителство

Плевнелиев: В рамките на това НС не може да се състави правителство

В рамките на това Народно събрание не може да има правителство. Около това се обединиха партиите по време на политическите консултации при президента. Това съобщи Росен Плевнелиев преди минути. 

"На 6 август с указ на президента ще бъде назначено служебно правителство. До тогава трябва да имаме парламент, който да приеме стабилни и важни решения в тази нестабилна ситуация в страната", поясни Росен Плевнелиев. Три  основни задачи очерта за бъдещето президентът. Това са - да се дадат правомощия на служебното правителство да води преговори за външни заеми за стабилизиране на икономиката, да се гарантира стабилността на БНБ и да се направи актуализация на бюджета. 

В момента Плевнелиев връчва мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. По-рано Бойко Борисов каза, че ще го върне. Ако това се случи, утре президентът ще връчи мандат на Коалиция за България, вдругиден - на ДПС. 

Утре Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване