07/24/14 18:11
(http://pik.bg)

Политолог: Правителството нямаше бъдеще заради конструкцията си

Политолог: Правителството нямаше бъдеще заради конструкцията си

Аз припомням, че още от самото му избиране съм обяснявал защо то няма бъдеще. Не е заради конкретни, индивидуални особености, а заради политическата конструкция, на която се крепи. Това каза Александър Маринов, политолог, съобщава "Фокус".

„По-интересният въпрос е какви изводи ще бъдат направени от началото, създаването, работата и края на това правителство. Това е важното. Доколкото мога да следа политическите коментари и изявленията на политиците, не виждам те да са си направили някакъв съществен извод. Това какво някой е искал да каже с гласуването против – не е ясно. Това е един закономерен край. Между другото, сега или през последните два месеца е много лесно да се правят изводи защо това правителство не може да остане”, каза той. По думите му този тип управление на страната е основан на задкулисни, корпоративни договорености и няма бъдеще. 

„Независимо как се рекомбинират тези съставки, те не могат да произведат стабилност. Това колкото по-бързо го разберем като нация и предприемем съответните мерки, да реконструираме нашата политика, толкова по-добре за страната. Мисля, че трябва да извървим един дълъг и труден път, така ми се струва, че ще се случи”, обясни политологът. „Виждате че тези, които днес събориха правителството или преди един месец заявиха, че го събарят си го по поддържаха през цялото време. Те днес продължават да твърдят, че няма провал, няма нищо страшно и т.н. Няма симптоми, че са извлечени необходимите поуки. А когато няма поуки грешките се повтарят”, допълни още Маринов. 

„Оттук нататък също бих казал, че нещата са от една страна ясни от друга страна много не ясни. Ясни са, че те следват парламентарната процедура, т.е. предстои назначаване на служебно правителство, какво то ще върши и няма да върши е специална тема. Тя не може да се вкара в елементарен анализ, какъв ще е неговият състав също е отделен въпрос. Въпросът е в хода на тази процедура, хода на подготовката на изборите какво ще се случи, как ще подходят системните и другите политически играчи. Има големи неясноти”, каза той. По думите му, е сигурно, че нищо няма да се реши от само себе си. „Фактът, че отиваме на предсрочни избори нищо не решава от само себе си”, заяви той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване