07/24/14 11:53
(http://pik.bg)

Тотю Младенов: 250 000 нови работни места не са факт

Тотю Младенов: 250 000 нови работни места не са факт

250 000 нови работни места не са факт, напротив – за първото тримесечие на тази година спрямо миналата година броят на осигурените лица е по-малко със 105 000 души. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тотю Младенов при разискванията на оставката на кабинета „Орешарски.

„Година и два месеца не направихте нищо да се договорят парите за новия програмен период, включително за Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Няма договорени нови средства и държавният бюджет през 2015 г. трябва да извади пари за над 14 000 лични асистенти”, посочи Младенов.

По неговите думи е спряна пенсионната реформа с увеличаване на дефицитите в нея.

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова припомни, че 250 000 нови работни места са били ангажимент на БСП за 4-годишен мандат на управление. „За една година има 50 000 нови работни места по данни на Националния статистически институт.

Манипулирате, че нищо не е направено по младежката заетост. Не може стажът и възрастта за пенсиониране да се увеличават без критерии. Нашата алтернатива е – ако ще се увеличават стажът и възрастта за пенсиониране, то нека да е с ясен критерий”, посочи Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване